ספיגת עצם

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

07/11/2004 | 13:29 | מאת: צביקה

א.נ שן קדמית שנפגעה, טופלה בעבר הרחוק. היום השן לא פעילה, מתנדנדת, ללא רגישות מיוחדת. הצילום מלמד על ספיגת עצם. התקציב מאפשר פליפר בלבד. האם השארת השן בפה במצבה הקיים מזרז את ספיגת העצם ומחייב עקירה? או שקיום השן בתוך העצם מאיט את ספיגת העצם? האם ניתן לבצע טיפול חיצוני כלשהוא לחיזוק השן או לחידוש צמיחת העצם? תודה מראש. צביקה.

10/11/2004 | 12:43 | מאת:

צביקה שלום, אם ישנה ספיגת עצם גדולה וכיסים והשן מתנדנדת כדאי לעקור אותה ולא לחכות כיוון שספיגת העצם ממשיכה ויכולה לפגוע באתרים סמוכים ולפגוע באפשרות שלך להתקין שתל עתידי וכן לפגיעה אסתטית גדולה יותר. לעיתים ניתן להציל שיניים ניידות עם אובדן עצם ודרושה בדיקה.