ניתוח חניכיים-למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

11/09/2004 | 12:35 | מאת: משה

אני בן 50 ומקפיד על טיפול ואי הזנחת שיניים. לאחרונה אובחנה אצלי דלקת חניכיים עם כיסים שהמקסימליים היו כ7 מ"מ. הקצאת שורשים לא פתרה את הבעיה והומלץ ע"י הרופא המומחה ניתוח חניכיים ב4 צידי הפה(מתוך 6). מאחר והרופא המומחה ,שאליו הגעתי בהמלצת הרופא המטפל בי שנים רבות ,מופיע ברשימת רופאי ההסדר לפי פוליסת הביטוח לטיפולי שיניים ממקום עבודתי שלמתי את גובה ההשתתפות העצמית בלבד עבור הקצאת השורשים ועבור ניתוחי החניכיים היית אמור לשלם רק את גובה ההשתתפות העצמית-סדר גודל של מאות שקלים לכל רבע פה. למען הסר ספק ,אף וידאתי עם המרפאה שאכן אני משלם רק את סכום ההשתתפות העצמית בלבד.נאמר לי במפורש שהסכום יכול להגיע מכסימום ל700 ש"ח לרבע פה,עפ"י הפוליסה הספציפית שברשותי. בימים האחרונים עברתי את ניתוח החניכיים הראשון ובעודי ממתין על כסא המטופלים ,"נזכר" הרופא להודיע לי שבמידה ויש מכתש בשן המטופלת הוא ממליץ לסגור אותו,לשיפור הטיפול, באבקת עצם שעלותה יקרה ואינה מכוסה בפוליסה שברשותי. עלות האבקה 800 ש"ח לכל השיניים.עקב הלחץ בו הייתי נתון וחוסר יכולתי באותו רגע לבדוק אלטרנטיבות, הסכמתי. לאחר הניתוח התברר לי שהעלות אבקת העצם היא 800 ש"ח לכל רבע פה וסכום זה יותר ממכפיל את ההוצאה עבורי בגין הניתוח. טרם עברתי את יתר 3 הניתוחים. אבקש לקבל הסבר על שימוש ואי שימוש באבקת עצם לניתוח זה וכמו כן אשמח לקבל חות דעת לגבי הבעיה האתית החמורה בה נתקלתי וכיצד אוכל לסיים את יתר הניתוחים אצל רופא זה או אחר.

01/10/2004 | 11:53 | מאת:

משה שלום, אני ממליץ שתבקש את צילומי הרנטגן שלך ותפנה לחוות דעת נוספת וכך תוכל לברר האם אתה צריך באמת תוספי עצם בכל הניתוחים, האם אתה צריך בכלל עוד ניתוחים. תוכל גם לקבל יעוץ ביחידה לחניכיים בבית-חולים רמב"ם בחיפה בימים א,ג,ד,ה בטל. 04-8542983 (ליאת)