שיננית

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

24/11/2003 | 12:05 | מאת: בלה

שלום. רציתי לשאול איך בעצם שיננית מורידה אבן בשיניים.?יש מכשיר שמגרד את זה?זה כואב? סליחה על השאלה פשוט אף פעם לא הייתי אצל שיננית והיות ואני מפחדת הייתי רוצה הסבר בשפה פשוטה מה שיננית עושה בדיוק?וכיצד היא מורידה את האבן שמצטברת על השיניים? תוכל בבקשה לפרט לי? (אני בת 17 ) תודה רבה.

26/11/2003 | 02:19 | מאת: אלמונית מנוסה

שלום לך, אני מנוסה בדברים האלו...לצערי או לשמחתי.. שיננית, היא מסירה את האבנית וכל מה שאליו מברשת השיניים לא מגיעה.כלומר ממש בין החניכיים לשיניים ובינהם. אם יש לך דלקת חניכיים אז יש סיכוי רב שתדממי במהלך הטיפול. לי השיננית מבצעת את הניקוי ללא הרדמה, למרות שהוא ממש לא מהנה,וכמו כן יש לי דלקת חניכיים, אז אצלי הם דיממו רבות. את יכולה לבקש הרדמה מהרופא שלך לפני שהשיננית מתחילה, לדעתי האישית ומנסיוני ,הזריקת הרדמה יותר כואבת מהטיפול. השיננית עוברת על כל השיניים ביסודיות,עם מכשיר מיוחד, ובו בזמן יש בפה את ה"שואב רוק" כדי לשאוב דם ורוק מהפה. המכשיר מתיז מים לפעמים, זה לא כל כך נורא. אם יש לך שיניים רגישות וחניכיים דלקתיים סביר להניח שתחושי כאב פה ושם. לאחר הניקוי (15 דקות סך הכל), השיננית עוברת עם פוליש כדי להסיר כתמי קפה ועישון,וזה לא כואב. לבסוף,מצמידים חומר וורוד שנקרא פלואוריד, ל2 הלסתות, משאירים לדקה ואז יורקים . אסור לשתות או לאכול חצי שעה אחרי הטופול. זהו, מקווה שעזרתי.

11/12/2003 | 00:30 | מאת:

אבן שן היא שכבה של שאריות מזון וחיידקים (פלאק) שבשילוב עם מרכיבי הרוק עברו הסתיידות. פלאק יש באפשרותינו להסיר לבד ע"י צחצוח נכון של השיניים ושילוב עם עזרים שונים, ואולם את האבנית שמצטברת לא ניתן להסיר לבד ויש צורך בטיפול ע"י השיננית. את האבנית מרעידים ע"י מכשיר סוני/אולטרהסוני ומחליקים את השן בעזרת מכשירים ידניים המותאמים לצורת השן. הטיפול לרוב אינו כואב ולא מצריך הרדמה מקומית, אך יכול לגרום מעט לרגישות בחניכיים. הטיפול אינו הורס את השן אלא להיפך- הוא חיוני לכל אחד בזמנים שיקבע הרופא.

19/12/2003 | 03:02 | מאת: אורלי

לפעמים הן עובדות עם מכשיר חשמלי, לא תמיד, יש כאלה שמסתפקות בטיפול ידני ואז הטיפול הרבה פחות כואב ולא פחות טוב. תלוי ברגישות שלך, אם את רגישה, כדאי לך לבקש מריחת ג'ל מיוחד. (ותבקשי, כי אם לא גם לא תקבלי) תבררי היטב אל מי את הולכת, כלומר שזו תהא מישהי טובה. (והאם היא עובדת עם מכשיר חשמלי). אגב, הערה, הפוליש לא הוא שמסיר את הכתמים. כמו כן תבקשי את הטיפול שנכתב עליו כאן, עם הפלואוריד. שוב , אם לא מבקשים כאן, זה לא ניתן מעצמו כנ"ל לגבי פוליש. לבקש!!