דלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

16/04/2004 | 23:08 | מאת: חגית

בביקורי האחרון אצל השיננית לפני כשלושה חודשים מסרה לי כי יש לי דלקת חניכיים. בהמלצה התחלתי לצחצח שיניים עם משחת - פרודנטקס ומדי פעם היה דימום קל. לאחרונה הבחנתי כי החניכיים מעל 2 שיניים קדמיות נסוגו, ואני מניחה כי מדובר בנסיגת חניכיים. אני די בלחץ מהעניין. האם ניתן להחזיר המצב לקדמותו במצב כזה או שזהו מצב בלתי הפיך? אודה לתשובתך

23/04/2004 | 09:37 | מאת:

חגית שלום, לא כל נסיגת חניכיים (רצסיה) צריך לטפל ולעיתים קרובות אנו ממליצים על שמירת הקיים, אלא אם כן ישנה דרישה אסתטית. יש רצסיות שניתנות לכיסוי מושלם ויש רצסיות שניתנות לכיסוי חלקי וזאת בעזרת ניתוח חניכיים. בכל מקרה אמליץ לך ללכת למומחה לחניכיים לבדיקה ולהסברים מפורטים יותר והדרכה לשמירת גהות הפה.

16/12/2004 | 15:33 | מאת: יוגב

יש לי כאבי שיניים עקב דלקת בחניכיים השן עצמה שבורה ורקובה ובעבר האנטיביוטיקה(מוקסיוויט 500) עזרה אחרי יום יומיים וכעת אני שלושה ימים אחרי כדור האנטיביוטיקה הראשון ואני מרגיש שסכינים חודרים לי דרך המקום הקבוע מה אני יכול לעשות שלא עשיתי כי הרופאים שהייתי אצלם לא רוצים לעקור את השן כל עוד היא דלקתית תודה מראש