ניתוח חניכיים.

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

30/03/2004 | 03:58 | מאת: מיכל

שלום. שאלותיי הן: א. מאיזה עומק כיסים נהוג לבצע ניתוחי חניכיים? ב. האם הניתוח בא למנוע בעיית כאב, שכן נאמר לי על ידי הרופא שלי כי לניתוח צריך להגיע כשאין כבר שום כאב. כמו כן לטענתו הכיסים עצמם אינם בהכרח גורמים כאב. אם אין עניין של מניעת כאב, באיזה מצב עושים את הניתוח? ג. קראתי כי קיים כיום חומר חדיש ששימוש בו מהווה תחליף לניתוח, שכן בעזרתו ממלאים את הכיסים. האם תוכל להרחיב מעט בקשר לכך? (ומה שם החומר?). בתודה מיכל.

04/04/2004 | 05:33 | מאת: מיכל

12/04/2004 | 09:30 | מאת: ירון

בפורום חניכיים ב- Y-NET עונים גם עונים.... www.ynet.co.il/gums

19/04/2004 | 22:10 | מאת:

מיכל שלום, א. נהוג לבצע ניתוחים מכיסים של 5 מ"מ ומעלה, אבל אין זה כלל ברזל ויש לבדוק כל מקרה לגופו. ב. מחלת חניכיים ברוב המקרים אינה כואבת והניתוחים לרוב אינם באים לפתור בעיית כאב. מחלת החניכיים פוגעת במערכת התמיכה של השן והניתוחים השונים מנסים לצמצם את הנזקים השונים ואף להחזיר את התמיכה לשיניים. ג. ישנם חומרים אנטיספטיים או אנטיביוטיים רבים המוחדרים לכיסים במטרה לנסות להחזיר את התמיכה לשן, אך גם הם מוגבלים ביכולתם.

19/04/2004 | 22:10 | מאת:

מיכל שלום, א. נהוג לבצע ניתוחים מכיסים של 5 מ"מ ומעלה, אבל אין זה כלל ברזל ויש לבדוק כל מקרה לגופו. ב. מחלת חניכיים ברוב המקרים אינה כואבת והניתוחים לרוב אינם באים לפתור בעיית כאב. מחלת החניכיים פוגעת במערכת התמיכה של השן והניתוחים השונים מנסים לצמצם את הנזקים השונים ואף להחזיר את התמיכה לשיניים. ג. ישנם חומרים אנטיספטיים או אנטיביוטיים רבים המוחדרים לכיסים במטרה לנסות להחזיר את התמיכה לשן, אך גם הם מוגבלים ביכולתם.