אבנית

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/03/2004 | 15:56 | מאת: בלה

שלום. רציתי לשאול איך אני יודעת לאבחן אם יש לי אבנית בשיניים?איך זה ניראה? והאים הסרת אבנית אצל שיננית כואבת ? כי יש כאלה שאומרים שזה נורא כואב ויש כאלה אומרים שזה לא נורא.

28/03/2004 | 20:20 | מאת:

בלה שלום, אבנית נראית כמשקע בולט וקשה על גבי השיניים. לא תמיד האבנית נראית ע"י המתרפא ולכן רצוי שתלכי לרופא השיניים לבדיקה ולהסברים נוספים. לרוב הסרת האבנית אינה כואבת אך במידה וישנם כאבים ניתן להרדים את האזור ולטפל ללא כאבים. הסרת האבנית הכרחית לשמירת חניכיים בריאים.

19/03/2005 | 23:12 | מאת: עופר

טיפןל אצל שיננית עושה לי פריחה. יש דרכים להסרת אבנית שאינן מכאניות?