ניתוח חניכיים בהרדמה כללית

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

24/03/2004 | 23:49 | מאת: דליה

אל: ד"ר אלי מכטיי לאחרונה הוצע לי לעבור ניתוח חניכיים, עקירת שן, החלפת כתרים טיפולי שורש והשתלת שתל+שיניים זמניות, כל זה בהרדמה כללית. שאלתי היא (1) האם כשמבצעים ניתוח חניכיים חייבים להוציא את הכתרים ולהחליפם בחדש? (2) האם הטיפול שנכתב לעיל יכול להתבצע אכן ביום אחד ובהרדמה כללית? (3) האם טיפול לייזר במקרה זה יעיל וטוב ומהו? (4) האם טיפולים כגון אלה מבצעים במרפאת רמב"ם. אודה לך על תשובתך. בתובה מראש, דליה

25/03/2004 | 12:21 | מאת:

דליה שלום, 1.לא חייבים להחליף את הכתרים כשעושים ניתוחי חניכיים, אלא אם ישנה בעייה אסתטית והמתרפאה רוצה או שהכתרים לקויים. 2. הטיפול יכול להתבצע ביום אחד בהרדמה כללית. 3. לא מומלץ טיפולי לייזר-זה לא יעיל ולא טוב והאקדמיה האמריקאית והישראלית לחניכיים מתנגדות לטיפולים עם לייזר אלא במצבים מאוד ספציפיים, וגם זה ללא יעילות גדולה יותר מהטיפולים הקונבנציונליים. 4.טיפולי-חניכיים עקירות ושתלים ניתן לעשות בהרדמות כלליות ברמב"ם, את שאר הטיפולים אין צורך לעבור בהרדמות כלליות. תוכלי לקבוע תור לבדיקה בטל. 8542983-04

01/06/2004 | 12:56 | מאת: מיכאל

בצילום שיניים האחרון התגלתה אצלי נסיגת עצם ורטיקלית (כיס של 10 מ"מ) ולמרות שהשן לא מתנדנדת אני הבנתי שהמצב חמור ביותר ולכן אני פונה אליך . אני הבנתי שאם אני לא יפתור את הבעיה מיידית השן תנדנד , תיפול ואני אצטרך לעשות שם שתל או גשר מה שכמובן אני אנסה למנוע בכל מחיר. רופאת החניכיים המליצה לי לעשות ניתוח חניכיים ובנוסף בשן הזו לשים לי חומר בשם OSS BIO העשוי מחזירים או פרות ולקוות שהגוף ישלח לשם תאים ויצמיח עצם . היא אמרה שהסיכויים הם ככה ככה (בערך 20%) וגם אם זה יצמיח שם עצם , אם זה יסתום 30% עד 50% מהנסיגה בעצם זה יחשב הצלחה. הייתי רוצה לשמוע את דעתך. האם זה נראה לך הפתרון לבעיה (האם לחומר יש סיכונים , זה DNA שונה ) ואם יש לך פתרון טוב יותר (אם צריך להשתיל שם עצם האם אין איזה חומר שאפשר להשתיל שהעצם תבנה סביבו והוא יתכלה במשך זמן ותשאר רק העצם החדשה )

28/03/2004 | 20:08 | מאת: דבי