נתוחי חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

07/12/2003 | 23:55 | מאת: נעה

שלום רב, יש לי נסיגת חניכיים ברמות שונות. במרפאה פרטית בארה"ב (בה שהיתי שנתיים), יעצו לי לעבור ניתוח שמשמעו - לקיחת רקמה מהחיך והשתלתה במקום הנסיגה. במרפאות פה בארץ היעוץ נע בין - אן צורך בניתוח אלא רק שמירה על נקיון והסרת אבנית, ועד - יש אפשרות לניתוח מבלי להשתמש ברקמת חיך אלא יש חומר מלאכותי כלשהו להשתלה במקומות הנסיגה. אני סובלת מהתקפי פניקה חריפים, לא יכולה לקבל זריקות עם אדרנלין, ולא עוברת בשלום כל פעולה כירורגית, פולשנית, או טיפולי שיניים. לאן לפנות כדי לנסות לצאת מהפלונטר הזה? תודה נעה

10/12/2003 | 11:54 | מאת:

בתשובה לשאלתך, קיימת מספר גישות כפי שצינת יפה בשאלתך. אינני יכל להשיב מה הכי ראוי במקרה שלך. ממליץ שתפני למומחה למחלות חניכיים (פריודונט) והוא יבדוק ויחליט. את רשימת הפריודונטים בארץ תוכלי לקבל באתר :www.perio.org.il

19/12/2003 | 03:09 | מאת: אורלי

קודם כל, כמספר הרופאים שתקבלי כך מספר חוות הדעת שתקבלי. בקירוב. יש זריקת אם פי וי שנותנים כשאי אפשר לקחת אדרנאלין אבל העניין הזה של האיסור לקחת אדרנאלין במקביל לתרופות מסויימות נגד חרדה (אני מניחה שבזה העניין) מסתבר כיותר תיאורטי וטעון בדיקה אישית... לא בטוח , בהנחה שזו הסיבה, שאת באמת מנועה מלקחת אותו אגב מה הכוונה שאת "לא עוברת בשלום"? לדעתי ומניסיוני עדיף לך לקחת משהו להרגעה לפני הטיפול ולטפל ולא להזניח לפני שהמצב יחמיר.