כתר שנפל עם המבנה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

13/08/2007 | 00:16 | מאת: שרון

שלום, בעקבות כתר שנפל יחד עם המבנה (קיים כבר למעלה מ 15 שנה), הומלץ על שתל או למעשה כתר חדש. מכיוון שהשתל הקודם נעשה עם מקדחה וממש זעזע את כל הראש, הוחלט על ביצוע הכתר. לשם כך נאמר כי יש לבצע סוג של ניתוח בחניכיים על מנת להכין את המקום ל 2 מסמרים עלייהם יונח המבנה והכתר. הניתוח בוצע ולקח הרבה זמן (במהלכו גם נפצעה מאוד הלשון) ובסופו המקום נתפר. מהניתוח עבר שבוע ימים ועדיין ישנם כאבים. הוצאת התפרים היא בעוד 4 ימים. שאלותיי הן: 1. האם ההליך שבוצע הוא אכן ההליך הנכון והמתאים במקרה זה? 2. האם אמורים להיות עדיים כאבים שבוע לאחר הניתוח? מתי צפויים כאבים בעקבות ניתוח מסוג זה לחלוף? תודה רבה

05/09/2007 | 09:53 | מאת:

שרון שלום, נראה לפי התאור שלך שעשו ניתוח הארכת כותרת לשן. הניתוח נפוץ בשיניים עם כתרים ישנים שמחדשים. הכאבים הם דבר אינדבידואלי, לעיתים אין כאבים כלל ולעיתים כואב מס' ימים. במידה והכאבים לא עוברים ממליץ שתפני למומחה לחניכיים לבדיקה נוספת.