יש לי כיס?

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

11/07/2007 | 15:21 | מאת: שני

יש לי כיס מאורי אחת מן השניים הקדמיות. רציתי לשאול בבקשה מה זה כיס? ואיך מטפלים בכיס? שאלה נוספת האם זה בסדר שבמקום קיסמים אני משתמשת בחוט דנטלי?

18/07/2007 | 12:03 | מאת:

שני שלום, חיידקים שמתיישבים מסביב לשיניים גורמים לכיסים בחניכיים שהם אובדן תמיכה מסביב לשן שנפגעה. אנו מודדים זאת ע"י מודד פריודונטלי. הטיפול בכיסים מתחיל בהדרכה לגהות פה טובה יותר מצד המתרפא והסרת אבנית והקצעת שורשים (החלקת השורש כך שהתמיכה לשן תחזור). לאחר פעולות שמרניות אלו אנו בודקים את המתרפא שוב ובמידה ועדיין ישנם כיסים אנו מחליטים על טיפולים נוספים.

18/07/2007 | 12:04 | מאת:

שני שלום, חיידקים שמתיישבים מסביב לשיניים גורמים לכיסים בחניכיים שהם אובדן תמיכה מסביב לשן שנפגעה. אנו מודדים זאת ע"י מודד פריודונטלי. הטיפול בכיסים מתחיל בהדרכה לגהות פה טובה יותר מצד המתרפא והסרת אבנית והקצעת שורשים (החלקת השורש כך שהתמיכה לשן תחזור). לאחר פעולות שמרניות אלו אנו בודקים את המתרפא שוב ובמידה ועדיין ישנם כיסים אנו מחליטים על טיפולים נוספים. את יכולה להשתמש בחוט דנטלי או בקיסמים.