שאלות על נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

11/07/2007 | 12:07 | מאת: זהבה

שלום רב, אני בת 43. יש לי נסיגת חניכיים. מאז גיל 37. אולי בעקבות טיפול אורתודנטי מאוחר שעשיתי, אך נראה לי שיתכן שיש אצלי במשפחה מרכיב גנטי (אמי נפטרה כשהייתי בת 30 , כך שאיני יכולה לאשר זאת בוודאות). עברתי שתי השתלות חניכיים בניבים הקדמיים כדי להפחית את מידת הנסיגה בהם , כי היתה גדולה במיוחד ביחס לשיניים האחרות. לפני 5-6 שנים בבלגייה (בה גרתי אז). קיבלתי הוראות לגבי אופן הצחצוח מהכיוון החיצוני. לגבי החלק הפנימי של החייך- האם מהכיוון הזה, יש לי הגבלה או התוויה מיוחדת לגבי אופן הצחצוח? כלומר, האם תתכן נסיגת חניכיים גם בחלק הפנימי של החייך, או שאין דבר כזה, כך שאין הגבלה בצחצוח מפנים הפה?

11/07/2007 | 13:59 | מאת:

זהבה שלום, בחיך החניכיים יותר עבים ולכן החשש מנסיגת חניכיים מצחצוח פחותה בהרבה. ממליץ לצחצח רגיל באזור הפנימי (זווית של 45 מעלות לכיוון החניכיים ולצחצח קדימה ואחורה)