ניתוחים או השתלות

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

06/07/2007 | 08:02 | מאת: צביקה

שלום. רציתי לשאול שאלה עקב יכולת החלטה . אני בן 55 ובעברי עברתי אוטם שריר הלב (אין לי סוכר). הרופאים 3 טענו כי יש לי 4 כיסים עמוקים עקב מחלת חניכיים . רופא אחד טוען והוא פרופ' שיש לנתח את 4 הכיסים . רופא שני טוען כי אין צורך לנתח כי זה לא יעזור ויש לשמור על המצב הקיים . רופא שלישי טוען שניתוחים לא יעזרו ויש לעקור ולהכנס לשרשרת השתלות מאחר ולבסוף גם לאחר הניתוחים אגיע להשתלות . בקיצור קשה להחליט ולי את הכלים להחליט לאיזה כיוון ללכת . רציתי לקבל את דעתך . רציתי לשאול מהן השיקולים בהחלטה על ניתוחים או השתלות . תודה

11/07/2007 | 12:43 | מאת:

צביקה שלום, כפי שאתה רואה אין כנראה תשובה חד משמעית לשאלתך, ובכל מקרה יש צורך לבדוק אותך לראות את הצילומים לפני שמחליטים. לפעמים ניתן להציל את השיניים ואז מומלץ לנסות ולהצילן ולעיתים כדאי לעקור ולבצע השתלות. הדרך של להשאיר שיניים עם כיסים עמוקים כי זה לא יעזור- לא נראית לי. תוכל לבא לייעוץ ביחידה לחניכיים ברמב"ם ולשאול את השאלות שלך ונוכל לעזור לך להחליט. לקביעת תור : 04-8542983.