בעיית חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/06/2007 | 15:35 | מאת: נומ

שלום. לפני כ-4 ימים, החלו אצלי בפתאומיות כאב, אדמומיות ונפיחות בנקודה מסויימת בחניכיים העליונים. האיזור כמובן היה רגיש והשן שבאותו איזור דיממה בצחצוח. ביומיים הראשונים בנוסף על הצחצוח, שטפתי את את האיזור לפני השינה בנוזל לשטיפת פה. ונכון לעכשיו הכאבים+שאר התופעות נרגעו. הדימום בצחצוח עדיין קצת נשאר, אבל מה שחדש הוא שנשאר איזה סימן, ספק בליטה (לא קשה), בצבע מעט בהיר מצבע החניכיים במקום הנפיחות רציתי לדעת האם מדובר בדלקת חניכיים והאם חזרה לשטיפות עם נוזל שטיפה, או לחילופין מים+מלח, יספיקו כדי לטפל בנושא? בעוד כשבועיים אני נוסעת לחו"ל ולא רוצה שהעניין יגרר ויחמיר. תודה.

04/07/2007 | 13:52 | מאת:

שלום רב, לדעתי את מספרת מקרה של אבצס- כלומר נפיחות במקום מסויים ויתכן והנקודה שאת רואה עכשו הוא פיסטולה (מעין חור החניכיים) שהתפליט הדלקתי מהאבצס מתנקז דרכו החוצה. הוא יכול להיות ממספר סיבות שקשורות לשן ספציפית (כגון סדק או כיס) ממליץ שתפני למומחה לחניכיים לבדיקה וטיפול במיוחד אם את נוסעת לחו"ל כיוון שהנפיחות יכולה לחזור ולהחמיר.

09/07/2007 | 12:46 | מאת: נומ

הלכתי לרופא המשפחה בינתיים והוא לא ראה קשר לשן לדעתו בכל מקרה, הוא ייעץ לי להמשיך בשטיפות עם נוזל פה\מים+מלח 3 פעמים ביום לאחר האוכל וצחצוח פעלתי כך במשך שבועיים והסימן נעלם. בינתיים בחרתי להמשיך עם שטיפת הפה פעם ביום לפני השינה. אני אבדוק אם משהו משתנה לאחר החזרה מחו"ל (למרות שעכשיו זה כבר בסדר) תודה לך.