טיפול בדלקת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

31/05/2007 | 15:51 | מאת: איסי

האם ניתן לטפל בדלקת חניכיים (דימום מחניכיים, אדמומיות, רגישות וכאב בחניכיים) ללא ניתוח/טיפול בפה אלא רק בטיפול תרופתי/מניעתי. (אנטיביוטיקה, שטיפה במלח או חומר אחר) שאלה זו נשאלת עבור מטופלת שמפאת בעיה חריפה כרונית במפרק הלסת אינה יכולה לעבור טיפול כזה.

01/06/2007 | 12:18 | מאת: רוני

01/06/2007 | 12:20 | מאת: רוני

ףחלךיחיאט

04/06/2007 | 21:08 | מאת: הצפונית

סובלת שנים רבות למרות שהטיפול בשיניים הינו רצוף בהתאם לצורך. אך מצאתי פיתרון מקוה שיועיל לך. לאחר צחצוח השיניים אני מצחצחת את החניכיים למרות הכאב העצום, ולאחר מכן שוטפת במי פה מנטה. מידיד פעם אני שוטפת במי מלח, ומדי פעם בסודה לשתיה ויש רגיעה למספר ימים בהצלחה.

13/06/2007 | 12:54 | מאת:

איסי שלום, רצוי לעשות לפחות טיפולי שיננית יחד עם עבודה בבית (מברשות ועזרים בין-שיניים), ובכל מקרה ממליץ שתפנה למומחה לחניכיים לבדיקה וייעוץ. ניתן לעשות גם טיפול בהרדמה כללית ולפתור את הבעיה של פתיחת הפה בצורה כזאת.