חניכיים ותוסף תזונה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

22/05/2007 | 13:03 | מאת: אלישבע

ד.נ. האם יש יסוד - מדעי, מחקרי, תיאורטי או מחקרי לטענה (אותה שמעתי פעם מרופא חניכיים) לפיה נטילת תוסף התזונה Q10 טובה לבריאות החניכיים? תודה מראש וחג שמח. א.

28/05/2007 | 22:25 | מאת: אלישבע

ד.נ. אכיר לך תודה אם תשיב לשאלתי מהשבוע שעבר. אלישבע

30/05/2007 | 15:37 | מאת:

אלישבע שלום, לא ידוע לי על מחקרים רציניים שנעשו בנושא. בכל מקרה אל תצפי לשינוי דרסטי במצב החניכיים בעיקבות נטילת הקואנזים 10. המחלה היא זיהומית בעיקרה וצריך לנקות פיזית את השורשים מהפלאק והאבנית שהחיידקים השאירו אחריהם.

03/06/2007 | 09:55 | מאת: אלישבע

ד"ר פרנקנטל שלום רב, לא ברורה לי המלצתך לנקות את השורשים מהפלאק והאבנית, אבל בפועל אני מקפידה להגיע לרופא החניכיים שלי 3 פעמים בשנה, ואז הוא עצמו מנקה לי את החניכיים, כמקובל. אני מניחה שהוא מבצע את מה שאתה ממליץ עליו. כמו כן עליי להבהיר ששאלתי בעניין יעילות התוסף Q10 נבעה מהעובדה שרופא החניכיים שלי אמר לי שנטילת תוסף זה טובה לבריאות החניכיים, ורציתי לדעת גם ממך שדבר זה ידוע לך לצורך "double check". עכשיו, תשובתך משאירה אותי מבולבלת, ואודה לך מאוד אם תבדוק עניין זה לאור האמור לעיל ותיידעני. שוב תודה מראש. אלישבע

12/06/2007 | 22:35 | מאת: אלי

אני סובל מכאבי שיניים עליונות מזה חודש וחצי. הייתי אצל הרופא שיניים. עברתי צילום גם פנרומי. קיבלתי מוקסיפן שבוע ואני עדיין בכאבים, ללא קשר לאוכל. מה אוכל לעשות?למי אפשר לפנות?

12/06/2007 | 22:35 | מאת: אלי

אני סובל מכאבי שיניים עליונות מזה חודש וחצי. הייתי אצל הרופא שיניים. עברתי צילום גם פנרומי. קיבלתי מוקסיפן שבוע ואני עדיין בכאבים, ללא קשר לאוכל. מה אוכל לעשות?למי אפשר לפנות?