נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

03/03/2007 | 13:52 | מאת: שירה

שלום, התחלתי לפני כשבועיים יישור שיניים בלסת עליונה ותחתונה, ולאחרונה הבחנתי בנסיגת חניכיים בשיניים התחתונות (חותכות, וניבים). האם יכול להיות שהנסיגה היא כתוצאה מיישור השיניים (הפעלת לחץ של הקוביות על השיניים כלפיי פנים)? מהו הטיפול? כבר עכשיו אני מקפידה מאוד על ניקיון השיניים, והבנתי שנסיגת חניכיים מקורה בחיידקים ואי-הקפדה על ניקיון. תודה

21/03/2007 | 11:17 | מאת:

שירה שלום, נסיגות חניכיים קורות גם כשמזיזים שיניים באורתודונטיה ולפעמים זה חלק מהתוצאה המתקבלת. ממליץ לך להסב את תשומת ליבו של הרופא ויתכן וניתן למנוע את המשך הנסיגות. לפעמים יש צורך בתיקונים של הנסיגות ע"י ניתוחי חניכיים.

21/03/2007 | 11:19 | מאת:

שירה, בנוסף, ממליץ על ניקוי עדין באזורי הנסיגות (לא לצחצח בחוזקה) כדי לא לגרום להחמרה בנסיגות.ולעבור טיפולי שיננית קבועים.