טיפול חניכיים בלייזר

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

30/01/2007 | 00:09 | מאת: ורד

שלום רב! הנני סובלת מנסיגת חניכיים חמורה המצריכה ניתוח חניכיים,אני חרדה מהניתוח ומהכאבים שיבואו אחריו ברצוני לקבל אנפורמציה לגבי טיפול בלייזר: 1.האם הוא יעיל באותה מידה כמו ניתוח ? 2.האם גם בלייזר ניתן להחדיר אמדוגיין? 3.האם באמת הטיפול בלייזר הוא ללא כאבים(בזמן הטיפול ואחריו)? 4.האם ניתן למנוע בטיפול לייזר ו/או טיפול רגיל חשיפת שורש השן? 5.האם יש מקרים בהם יש צורך בטיפולים חוזרים? 6.האם ניתוח בלייזר יקר יותר מניתוח רגיל.? 7.איך מוצאים רופא ממש טוב ?(אין לי המלצות ואני מפחדת ללכת באופן מקרי יש לי טיפולים מורכבים ובנוסף אני ממש בחרדות לגבי הטיפולים שאני צריכה לעבור מה עושים ? אודה לך על הייעוץ.

05/02/2007 | 00:12 | מאת:

ורד שלום, אל תפחדי מהטיפולים, לכל היותר תרגישי מעט את הדקירות של ההרדמה אבל מעבר לכך זה לא כואב (לא במהלך, וברוב המקרים גם לא אחרי). חשוב ללכת לרופא מומחה לחניכיים. את רשימת המומחים תוכלי למצוא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר של האיגוד הישראלי לפריודונטיה ולאוסאואינטגרציה. ולגבי הלייזר, האיגוד הישראלי והאמריקאי ממליץ על שימוש מאוד ספציפי בכלי זה. אני לא מכיר מומחים לחניכיים שבאמת משתמשים בלייזר לטיפולי חניכיים בשלב זה של המחקר. ממליץ לך פשוט למצוא רופא שתוכלי לסמוך עליו ושלא תפחדי.