חשש לציסטה בחניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

28/01/2007 | 20:38 | מאת: נל

שלום רב, הני בחורה בת 32 רווקה, ללא בעיות שיניים וחניכיים. לפני כ-3 שבועות גיליתי ששן קדמית עליונה שמאלית ירדה מעט ושינתה מעט זווית. (השיניים שלי היו ישרות מאוד, בילדות עברתי יישור שיניים). מאז לעתים יש לי הרגשה בשן הזו כאילו היא ניידת או כאילו היא "לא שלי" – אלא שתולה לי כמו גוף זר. לא קיבלתי מכה בשיניים. אין נפיחות או דימום של חניכיים באזור זה. צילום פנורמי לא הראה כלום, אך באחד הצילומים של השן, בזווית מסוימת, אפשר לראות מעין צל ליד שורש השן. לרופא שלי יש חשש לציסטה, מאחר ויתר הדברים – נסיגה , מחלה של חניכיים או ריקבון – אינם קיימים. ברצוני לשאול מה זה ציסטה ומה הסיכונים בה, אילו סיבוכים עשויים להיות בטיפול בה (במידה ואכן יסתבר שזו ציסטה) . כמו כן ברצוני לקבל המלצה על המומחים שיכולים לחוות דעת בעניין זה (באזור המרכז). תודה מראש על העזרה.

04/02/2007 | 23:59 | מאת:

שלום רב, ממליץ לך לפנות למומחה לחניכיים (פריודונט) לבדיקת החניכיים כיון שזה נשמע כמו דלקת בשן שגרמה לבקיעתה ולסיבובה ויתכן שזו אף ציסטה (מעין "שקית" עם דלקת ממוקדת). בכל אחד מהמקרים ניתן לטפל (ע"י טיפולים כמו : טיפולי שורש, כירורגיה להוצאת הציסטה, טיפולי חניכיים שונים וכו') וחשובה האבחנה. את רשימת המומחים הקרובים לאזור מגוריך תוכל למצוא באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים או באתר של האיגוד לפריודונטיה ולאוסאואינטגרציה.