נסיגת חניכיים ודלקת

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/01/2007 | 10:46 | מאת: rag

בוקר טוב, לאחרונה הייתי אצל רופא חניכיים, התחילה לי נסיגה ב2 שיניים, והרופא אמר לי שיש לי דלקת בחניכיים ושאני צריכה לעשות "הקצאת שורשים/גרידת חניכיים", כדי לראות אם צריך ניתוח או לא. השאלה, האם אחרי שאני יעשה את הטיפול הזה, ויוחלט שלא צריך ניתוח, זה יעזור לדלקת?מה אפשר לעשות עוד לדלקת? (פחות מחודש לפני שהייתי אצל הרופא הייתי אצל שיננית ורופא שיניים שאמרו שהכול בסדר..) זה יהיה טיפול מספיק? מה אפשר לעשות כדי שלא תהיה לי התפתחות של נסיגה בעוד שיניים? תודה רבה.

04/02/2007 | 23:42 | מאת:

שלום רב, הטיפול הראשוני כולל הדרכה לגהות הפה והקצעות שורשים. לאחר מכן עושים בדיקת הערכה מחדש לראות אם יש עוד מוקדים דלקתיים ואם יש צורך בניתוחים. במידה ואין צורך בניתוחים, תצטרכי להמשיך לשמור על השיניים כמו שלמדו אותך וללכת לשיננית בצורה קבועה. זו הצורה הטובה לטפל ולשמור על הקיים. כמובן שיש לצחצח בעדינות ולא לגרום בעצמך לנסיגות חניכיים.