בדיקת חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

21/01/2004 | 07:06 | מאת: וסילי

מדוע כל רופא מומחה לחניכיים שאני פונ האליו במטרה לבצע בדיקת מצב החניכיים מתעקש על ביצוע צילום פנורמי ואינו מוכן להסתפק בבדיקה חזותית ?

21/01/2004 | 11:33 | מאת:

וסילי שלום, "בדיקת חניכיים" כוללת בתוכה מספר בדיקות כגון בדיקה קלינית ורנטגנית (צילומי סטטוס, פנורמי וכו'). הצילומים הרנטגנים מראים לנו דברים שלא ניתן לראות "חזותית" כגון מבנה אנטומי ופתולוגיות שונות ברקמות. לא ניתן לסיים בדיקה ללא צילומים רנטגנים המשפיעים מאוד על התוכנית טיפול.