ניתוחי חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

18/11/2006 | 13:03 | מאת: יוסי

במסגרת שיקום הפה שלי (טיפולי שורש, כתרים, תותבת/שתלים וכו'), קבע אחד מרופאי השיניים כי יהיה עלי לעבור גם ניתוח חניכיים לניקוי עמוק של האבן ולטיפול בנסיגת חניכיים. מטבע הדברים, בגלל שהשיקום כולו מאד יקר פניתי לקבל עוד הצעות מחיר במרפאות שיניים שונות, מה שגרם לבלבול גדול כי רופאים אחרים אמרו לי שאין לי צורך כלל בניתוח חניכיים מכיוון שהנסיגה איננה גדולה, החניכיים אינם מודלקים והשיניים שלי אינן זזות. מה שיותר מטריד אותי זה שאמרו לי שניתוחי החניכיים "מחזיקים" מקסימום שנה וחצי ואחר כך כל "הספור" חוזר שוב. אני לא בדיוק מבין איזה ספור חוזר ואם יש לי בכלל סיפור. איך אוכל לדעת אם אני צריך או לא ניתוח חניכיים כאשר רופאים שונים אומרים דברים שונים וכמו כן מה בנוגע לעובדה ש"זה" חוזר? מה בדיוק חוזר? תסלחו לי על ההשוואה אבל זה בדיוק כמו שאשתי תביא הביתה אינסטלטור והוא "ימכור" לה מה שבא לו כי מה היא מבינה? אבל באמת, השאלה שלי- למרות ההומור- היא רצינית: איך אוכל לדעת אם הניתוח חיוני או מיותר? מאד מאד אודה לכם על תשובותיכם...

10/01/2007 | 12:45 | מאת:

יוסי שלום, אני מתנצל על העיכוב בתשובה. יש טיפול יעיל ומוכח במחלות חניכיים שניתן ע"י רופא מומחה לחניכיים לכן ממליץ לך לגשת לרופא מומחה לצורך יעוץ וטיפול ואם שומרים על הגיינה טובה ושומרים על תחזוקות טובות ע"י השיננית המחלה לא חוזרת בלמעלה מ-90% מהמקרים.