שאלה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

30/09/2016 | 23:07 | מאת: חן

עושים לי כתרים על 5 שיניים קדמיות כי היו לי ציסטות ואני רוצה לעשות כתר על השן השישית (הניב( כי הצבע בין הכתרים לבין השן השישית לא תואם והרופא שיניים לא רוצה לעשות את זה והוא חושב שאם נעשה הלבנת שיניים זה יהיה בסדר אבל אני לא רוצה להיות משועבדת לשיניים וכל הזמן לעשות הלבנות ושגם אז זה לא יהיה תואם 100 אחוז. באחד הפורמים אחד הרופאים אמר לי שהצבע בין השיניים לכתרים אף פעם לא יהיה תואם 100% כי זה חומרים שונים והאור נשבר בצורה שונה, והוא המליץ לי לעשות במקום כתר ציפוי חרסינה לשן השישית. אבל אני קראתי וראיתי הרבה רופאים ואנשים שעשו להם ציפויים וכתרים והם אומרים שיש הבדל בצבע ביניהם בגלל העובי השונה של החומר בשניהם ולכן הצבע לא יהיה אותו דבר בתאורות שונות ולכן מבחינה אסתטית הרבה מהם אומרים שמאוד קשה להתאים את הצבעים לגמרי ותמיד יהיה הבדל בגלל הצבע של השן מתחת ובגלל שהחומר של הציפוי דק יותר משל הכתר ולכן גם אם יעשו אותם באותו הצבע בדיוק הם יראו שונה על השיניים בפה. אם כבר מקלפים חלק מהשן בשביל ציפוי ולא מקבלים תוצאה מושלמת, לא פשוט כדאי לעשות כתר על השן הזו וזהו? ככה שכל 6 השיניים הקדמיות יהיו זהות וזהו?

05/10/2016 | 09:37 | מאת: ד"ר אילן לוי

לחן, מצד אחד אכן חבל לפגוע בשן בריאה. מצד שני גם האסתטיקה חשובה. תסבירי לרופא והוא יקבל

מנהל פורום טיפולי שיניים