כאבים בלעיסה ורגישות לטמפרטורה לאחר סתימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

24/09/2016 | 23:23 | מאת: איתי

שלום מדובר בשן שהיו לה בה כאבים בלעיסה, ורגישות קלה בחום, ורגישות גבוהה יותר לקור. לא היה כל רגישות למתוק. בצילום שיניים נמצא חור בחלק תחתון חיצוני, וכן חוסר מגע בין השיניים. זו שן שהיה בה כבר סתימה נרחבת לבנה. חששתי מאוד (לאור התסמינים) שיש דלקת במוך השן ו/או סדק בשן, אך בצילום לא היה נראה דלקת, וכשהרופא הוציא את הסתימה הישנה הוא לא ראה סימנים לסדק. בטיפול הוצאה הסתימה הישנה, גם בשביל גישה לאזור החור. והוחלפה הסתימה. כעת חמישה ימים לאחר הסתימה, עדיין יש כאבים בלעיסה, רגישות לקור (אכילת דברים חמים לא מפריע לי במיוחד). האם זה תקין? מה הסיבה שיש רגישות וכאבים בלעיסה? תוך כמה זמן זה אמור לעבור? אין סיבה לחשוש שאולי ישנו סדק שהרופא לא הצליח להבחין בו? תודה רבה

09/10/2016 | 18:09 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאיתי, התאזר בסבלנות, הרגישות יכולה לארוך עד שבועיים ולאט לאט תחלוף

מנהל פורום טיפולי שיניים