כאב בלעיסה לאחר סתימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

11/07/2016 | 11:18 | מאת: שול

שלום ד"ר לפני כשלושה חודשים פניתי לרופא שיניים עקב רווח שנוצר בין שתי שיניים טוחנות בלסת העליונה. הרווח נטה להתמלא במזון ובעקבות ניקוי קבוע בחוט דנטלי אחרי כל ארוחה החלה דלקת בחניכיים. מכיוון שאחת השיניים הייתה עם סתימה קטנה הרופא המליץ לנסות להרחיב את הרווח על ידי שיוף של הסתימה . מה שלא פתר את בעיית הצטברות המזון.. עקב כך הרופא החליט להסיר את הסתימה הישנה ולבנות סתימה חדשה כך שתהיה אורכית יותר ובעצם תצמצם את הרווח. באמת בעית הצטברות המזון נפתרה. אך מאז הסתימה הופיעה רגישות משמעותית לקור וכן כאב בזמן לעיסה. פניתי לרופא שוב כחודשים לאחר מכן, הוא ניסה לאטום עוד קצת את הסתימה. מה שהקל מעט על הכאב בלעיסה אך לא פתר את בעית הרגישות. הרופא משער שמכיוון שאני נוטה לנעילת לסתות שברתי את הסתימה ולכן התופעות עולות... אז המליץ להחליף את הסתימה. ואכן החליף לי אותה... הרגישות לקור חלפה לגמרי.. אך לצערי עדין נותר כאב בלעיסה.. חלפו כ 4 ימים מהסתימה האחרונה אני תוהה אם לחזור לרופא או שמדובר בתופעה הגיונית ואז כדאי להמתין... אשמח גם להבין מה גורם לכאב?

12/07/2016 | 17:42 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשול, עם כלההבנה לעגמת הנפש שנגרמת לך מדובר בהליך שקורה לפעמים. יתכן שהרגישות ללעיסה שקיימת עכשיו נגרמת לא מדחיסת מזון אלא מסתימה שקצת גבוהה מדי. אם הרגישות תימשך חזור אל הרופא לליטוש קל

מנהל פורום טיפולי שיניים