כמה שאלות בעניין נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

08/06/2016 | 01:14 | מאת: דוד

שלום בן 40 מדי חצי שנה אני מבקר אצל שיננית להסרת אבנית. כשהתלוננתי שבחלק מהמקומות בהם היא טיפה הרגשתי כאב ורגישות גבוהה, היא אמרה לי שבאותו מקום יש נסיגת חניכיים,ולכן הרגישות. לא ממש הבנתי האם יש לי נסיגת חניכיים כלליתאו במקומות מסויימים. רציתי בבקשה לשאול: א. האם נסיגת חניכיים זו תוצאה של צחצוח לא נכון ולא מספק, או צחצוח יתר בחוזקה? איך אפשר לדעת האם הצחצוח מספיק, והאם הוא לא חזק מדי? ב. נסיגת חניכיים זה בהכרח בלתי הפיך או שיכול להיות גם שיפור וכיסוי של החלק הגלוי והרגיש? ג. האם שיננית רואה בעצמה במידה ולאדם יש כיסי חניכיים ואבנית ורובד שמגיעים עמוק יותר? כלומר, אם אני עובר ניקוי אבנית והכל בסדר, אני יכול להיות רגוע שמצב החניכיים שלי בסדר ואין מקום לחשוש לאבנית במקומות עמוקים יותר וכו'? תודה

10/06/2016 | 12:38 | מאת: ד"ר אילן לוי

לדוד, נסיגת חניכיים יכולה להיגרם גם מצחצוח שיניים נמרץ מדי. את הצחצוח יש לבצע ביסודיות אבל ללא הפעלת כוח. את נסיגת החניכיים בדרך כלל לא ניתן לתקן. השיננית רואה את מצב החניכיים אבל כדאי להגיע גם לבדיקת רופא

מנהל פורום טיפולי שיניים