רגישות לקור בשיניים עם סתימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

04/04/2016 | 16:17 | מאת: יפעת

שלום, מזה כחודשיים שיש לי רגישות בשיניים, באחד הצדדים למטה. זו רגישות בעיקר לקור ולפעמים גם חום משפיע. הרגישות אינה למתוק, אלא לטמפ', אפילו סתם מים. קשה לי למקד באיזו שן מדובר, אבל זה אזור כללי שבו יש 2 שיניים שכבר המון שנים יש לי בהן סתימות. הרגישות לא מלווה בכאב חד או משהו שמקפיץ אותי. זה יותר אי נעימות, שגורמת לי כאילו לכיווץ בשרירי הפנים, עד לעיניים באותו צד... הייתי אצל רופא שיניים לפני חודש לבדיקה. עשו לי צילום שיניים, והרופא בדק את המקום הבעייתי באופן מיוחד. הוא לא מצא כלום. לאחר שהקשיתי ושאלתי מה בכל זאת זה יכול להיות, הוא אמר שאולי יש לי חור קטנטן בשן בינה באותו צד. אבל יש לציין שהרגישות היא במרחק של שתי שיניים מהשן בינה. הרגשתי שהוא פתר אותי ב"יש לך חור" רק כדי לתת לי הסבר כלשהו לעניין. בכל זאת, הרגיע אותי שהוא לא מצא שום בעיה וקיוויתי שזה יעבור לבד. אבל זה לא... מה זה יכול להיות? מה עלי לעשות מעבר לבדיקה אצל רופא שיניים שכבר עשיתי? תודה מראש!

06/04/2016 | 12:37 | מאת: ד"ר אילן לוי

ליפעת, הרגישות מעידה ללא ספק על בעיה. אבל לא כל בעיה ניתנת לאבחון בקלות. מלבד "חור" יכולות להיות סיבות אחרות לרגישות, כמו למשל חשיפה של צואר השן עקב נסיגת חניכיים

מנהל פורום טיפולי שיניים