עקירה ושתל לארבע השיניים הקדמיות למעלה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

07/02/2016 | 17:58 | מאת: שי

בעקבות מכה קלה בשן הקדמית העליונה והזנחה של כמה שנים שלא הלכתי לשיננית וביקורת רופא אך עם צחצוח יומיומי נמצאה אצלי נסיגת חניכיים ודלקת חמורה ושתי השניים הקדמיות בלבד כואבות בנגיסה. הרופא אמר שצריך לעקור את כל ארבע השיניים הקדמיות בשל הנסיגה. מבחינתי רק שתי השיניים המרכזיות כואבות. האם ניתן לעקור רק אותן או לסמוך על חוות הדעת של הרופא. דרך אגב הביטוח שברשותי אישר את עקירת ארבע השינייםוהשתלים. האם גם זה אומר שאין ברירה? תודה

09/02/2016 | 10:07 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשי, אם אינך בטוח פנה לחוות דעת נוספת. אם הביטוח אישר כנראה שהם מסכימים עם האבחנה

10/02/2016 | 06:57 | מאת: שי

אך מכיוון שהיתה קיימת דלקת החניכיים הכירורג המליץ לעקור ורק לאחר מכן לבצע השתלת שתל והשלמת עצם. לאחר עיון באינטרנט מצאתי שעקירה ללא ביצוע שתלים מיידית לא טובה מכיון שלאחר העקירה העצם נספגת בכמות גדולה. האם זה נכון? האם אפשר לתקן ולבצע שתלים מייד יום לאחר העקירה? לדעתי היה צריך לדחות את העקירה עד לאחר החלמה מוחלטת של הדלקת ולבצע הכל ביום אחד. האם יש בכל זאת יתרונות בהמתנה לאחר העקירה עד ביצוע השתלים? תודה על התשובה המהירה.

מנהל פורום טיפולי שיניים