טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

24/11/2015 | 22:00 | מאת: שוש

יש לי דלקת בשן שחוזרת כל הזמן ואני צריכה לעשות טיפול שורש.. שתיתי הרבה כדורי אוגמנטין והם כבר לא משפיעים.. הבנתי שבטיפול מוציאים את העצב.. אשמח לקבל הסבר מה הסיבה שמוציאים אותו? ולמה אי אפשר לנקות את הדלקת ולהגיע כמעט לעצב ? למה חייב להרוג את השן? אני לא מבינה את הקשר לעצב ומה הקשר בינו לבין חור בשן? בגללו הדלקת חוזרת כל פעם? ושאלה שניה- האם יש לי ברירה אחרת חוץ מטיפול שורש.. אני מפחדת מזה ואני רוצה לעשות טיפול שהוא פחות כואב..

25/11/2015 | 07:34 | מאת: ד"ר אילן לוי

לשוש, העצב של השן עובר בתעלת השורש. כאשר הוא נפגע הוא מפתח דלקת שמתפשטת לעצם הלסת. כפי שכבר למדת מניסיונך דלקת זו אינה ניתנת לריפוי ע"י אנטיביוטיקה והדרך היחידה לטפל בה היא ע"י טיפול שורש. טיפול שורש אינו כואב ואין סיבה לחשוש ממנו.

מנהל פורום טיפולי שיניים