הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

19/10/2015 | 22:59 | מאת: נורית

על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים. את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא) האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט. השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח. מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ? ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ? תודה.

20/10/2015 | 08:13 | מאת: ד"ר אילן לוי

לנורית, נהוג לבצע טיפול חניכיים בשלבים, כאשר לאחר כל שלב מתקיימת הערכה מחדש. במקרה שלך בוצעה הקצעת שורשים ובמסגרת ההערכה מחדש נקבע שיש לעבור לשלב הניתוח. מדובר במהלך מקובל. לשיננית יש הן את מלוא ההכשרה והן את האישור לבצע הקצעת שורשים

מנהל פורום טיפולי שיניים