כאבים בשן בעקבות נפילת סתימה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

04/07/2015 | 14:31 | מאת: מ'

שלום דר' לפני חודשיים בערך נפלה לי סתימה ישנה (מלפני 5 שנים) מהשן האחרונה למטה בצד שמאל. בהתחלה לא היה לי כאבים, עם הזמן נפל גם חלק קטן מהשן עצמה מהצד (עכשיו השן פתוחה מצד אחד, הצד שאין לידו עוד שיניים), ומאז יש לי גירודים בלסת רק בצד שמאל. ביומיים האחרונים התחיל להיות לי כאבים חזקים (זה יכול לכאוב כמה שניות ואז הכאב נעלם לכמה דקות ושוב חוזר... לאורך כל היום, בעיקר בלילה) ושמתי לב שהעור של הלסת\חניכיים "נסגר" קצת על השן, והוא מתחיל למלות את החור שנוצר עקב נפילת הסתימה, הכאבים אצלי נובעים מהעור שממלא את החור וליד השן ללא הסתימה, ולא מהשן עצמה... חשוב לציין שעוד לא צמחו לי שיני בינה (אני בת 21)! אז ברצוני לשאול אותך, מה יכול להיות הסיבה לכאב? האם יתכן שהחור בשן גרם לדלקת ואני צריכה טיפול שורש? או שזה רק בגלל שהעור גדל על השן עצמה? או בכלל שן הבינה עומדת לבקוע ולכן כואב לי? וגם, איזה סוג טיפול רופא השיניים צפוי לעשות לי? והאם ביקור אצל רופא השיניים במקרה הזה צריך להיות דחוף או שאם אחכה לעוד חודש זה לא יגרום נזק בלתי הפיך? מודה לך מראש על התשובות שתספק לי והמשך יום נעים מ'

12/07/2015 | 16:26 | מאת: ד"ר אילן לוי

כאשר נגרם שבר של דופן השן יש צמיחה של החניכיים באותו המקום. קרוב לודאי שהרגישות שאת חשה נגרמת מהשן עצמה. אין מדובר במקרה חרום הדורש טיפול מיידי אבל גם רצוי לא לעכב את הטיפול. בד"כ הטיפול במקרה זה הינו סתימה חדשה שתשלים דם את החלק שנשבר

מנהל פורום טיפולי שיניים