טיפול שורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

15/04/2015 | 10:11 | מאת: מוטי

שלום, קיימת לי שן טוחנת עם טיפול שורשישן שהתחיל לכאוב. כבר לפני שנתיים התחילו לי כאבים לראשונה עד היום זו הפעם החמישית שאני לוקח אנטיביוטיקה. נכון לעכשיו אני כבר ארבעה ימים על אנטיביוטיקה ועדיין הכאבים חזקים. עשיתי עבר עקירה של שן עם מקרה זהה בצד השני (טוחנת תחתונה), הכאבים בשתי השניים קרו בערך במקביל לאחר תהליך של יישור שיניים שלצורך היישור הדביקו לי הגבהות וכל העומס היה רק על שתי השיניים שלדעתי פשוט נשברו וכתוצאה מכך נאלצנו לעקור אחת מהן ושן השניה קיבלתי שתי חוות דעת. רופא אחד אמר לעקור והשני אמר שכדאי לחדש את הטיפול שורש.השאלה במידה והשן שבורה בפנים האם הטיפול הזה יכול להחזיק ? והאם יש סיכוי שהאנטיביוטיקה כבר לא תשפיע לאחר כל כך הרבה פעמים שלקחתי והחיידים פיתחו עמידות? (אוגמנטין 875)

15/04/2015 | 12:12 | מאת: ד"ר אילן לוי

למוטי, אם הדלקת היא בקצה השורש והיא ממקור זיהומי, חידוש טיפול שורש יכול לטפל בבעיה. אם הכאב נגרם מסדק בשורש, השן לעקירה. בינתיים האוגמנטין יעשה את העבודה.

15/04/2015 | 12:45 | מאת: מוטי

או שיש דרכים אחרות? תודה מראש

מנהל פורום טיפולי שיניים