הגיוני לחכות מעל חצי שנה לכתר??

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

06/04/2015 | 10:59 | מאת: SF

שלום וחג שמח! עברתי טיפול שורש מלא בינואר 15 באוסטרליה. זה עסק יקר שם לכן דחיתי את הכתר לכשאחזור לארץ. ביקרתי אצל רופא שיניים במרפאה בארץ שבוע שעבר, אחר שאישר מהצילומים שהטיפול שנעשה נראה לו בסדר, הציע או יותר נכון אמר לחזור עוד חצי שנה כדי לראות מה המצב של השן... זה יוצא מעל 9 חודשים שהשן לא תהיה מוגנת בכתר נראה לי לא הגיוני , כל מקום שקראתי בו נכתב שלא מומלץ להשאיר את השן ללא כתר זמן ממושך בנוסף אמר שישנם חורים קטנים ממש והוא מעדיף שלא לגעת בהם בנתיים. יש הגיון? תודה מראש

07/04/2015 | 11:43 | מאת: ד"ר אילן לוי

אנחנו סותמים חור בשן כדי למנוע את המשך הגדילה שלו. לסתימה יש גודל מינימום. אם אנחנו מגדילים חור קטן כדי לסתום אותו אנחנו מבצעים את הפעולה שרצינו למנוע. אם הרופא אינו נוגע בחור קטן זוהי רפואת שיניים נכונה. לגבי העיכוב בבצוע הכתר, כנראה שיש סיבה. אולי הרופא ראה בצילום תהליך דלקתי שעדין לא החלים והוא מעדיף להמתין. בינתיים יש להיזהר עם לעיסה על השן הזו כי עד שיבוצע הכתר היא בסכנת שבירה.

מנהל פורום טיפולי שיניים