אקלסטה וטיפולי שיניים מורכבים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

07/03/2015 | 18:10 | מאת: משה

אני בן 55 סובל מאוסטיאופורוזיס כבר מספר שנים. לפני כמעט שנה קיבלתי אקלסטה בעירוי. אני מועמד לשני טיפולי שיניים מורכבים ,אחת השתלת שן בשן טוחנת עליונה והשני טיפול שורש בשן קדמית עליונה. רופא השיניים כתב מכתב לרופאה אנדוקרינולוגית לגבי אישור לטיפולים הנ"ל והיא שלחה אותי לבדיקות דם באיכילוב. לפי הבנתי שתי הבדיקות היו בתחום הנורמה : ctx=106 procollagen I aminoterminal peptid , total blood. =19.3 שאלתי ,הרם לאור תטצאות הבדיקות יש עדיען סיכון לנמק ? האם רופא השיניים יכול להתנגד למרות תוצאות הבדיקת דם ? אציין שהרופאה האנדוקרינית סירבה לרשום מכתב חוזר לרופא ורק ציינה שאת התוצאה של הבדיקות אראה לרופא שיניים.

08/03/2015 | 21:18 | מאת: ד"ר אילן לוי

האקלסטה מעכבת תהליכי ריפוי של העצם. לכן יש להיזהר במקרה של פעולה כירורגית הפוגעת בעצם - עקירה, השתלה וכו'. כך שאין מניעה לבצע טיפול שורש. ככל שחולף זמן מקבלת הזריקה רמת ה-CTX עולה. תוצאה מעל 150 נחשבת לבטוחה.

מנהל פורום טיפולי שיניים