אמלגם

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

07/12/2014 | 01:30 | מאת: י

יש לי לפחות 6 סתימות אמלגם שנעשו בצעירותי בקופת חולים. אם היו שואלים אותי אז הייתי בוחרת בלבנות אבל לא שאלו בכלל. כיום, קיימת ההנחה שסתימות אמלגם הן גורם להרעלה איטית וכרונית של כספית בגוף . האם זה נכון? שאלה נוספת: נשברה לי שן עם סתימת אמלגם (גם הסתימה נשברה) ועשו לי בשן טיפול שורש , אבל לאחר כל המידע שקראתי לגבי זה שצריך להיזהר בהסרת סתימת אמלגם ושיש פרוטוקול מסויים, נזכרתי שהרופא שיניים לא השתמש בפרוטוקול הזה והוא די קדח שם בלי שום הגנה כלשהי שלו (מסכת בד לכל היותר )או שלי. אני מבולבלת ופוחדת . להחליף את הסתימות בעתיד?

07/12/2014 | 09:55 | מאת: ד"ר אילן לוי

האמלגם משמש ברפואת השיניים כבר למעלה משבעים שנה. האמלגם מכיל כספית וברמה תאורטית יכול לגרום לנזק אולם זה לא הוכח. אכן קיים פרוטוקול אולם הוא אינו מחייב ומעטים מאד רופאי השיניים הנוהגים לפיו. במדינות צפון אירופה נהוג כיום להחליף את שחזורי האמלגם לשחזורים בצבע השן. אינך צריכה לחשוש מהחלפת השחזורים. יחד עם זאת את יכולה לאתר רופא שאכן פועל לפי הפרוטוקול ולהגיע אליו.

מנהל פורום טיפולי שיניים