התאמת סד לכתר חדש

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

03/12/2014 | 17:46 | מאת: תמי

שלום רב. היום הרופא שיניים התאים לי את סד הלילה שלי (פלטה שמרכיבה בלילה להאחר סיום טיפול אורתודנטי) לכתר חדש שהחליף. ברם, לאחר ששאל אותי לשם מה אני מרכיבה את הסד והסברתי לו שזה נועד למניעת תזוזה של השיניים לאחר השלמת הטיפול האותודנטי שהסתיים לפני הרבה שנים אך בשל התזוזה של השיניים עלי להרכיבו אחת לכמה לילות. הרופא אמר לי שעל מנת להתאים את הסד הוא צריך להסיר שני טיירים (קטעי ברזל שהיו מחוברים לסד) ואכן לאחר שהסיר אותם הצלחתי להרכיב את הסד . לטענתו אותם קטעי ברזל אינם נחוצים. ואולם, להפתעתי כאשר הרכבתי את הסד לא חשתי שום לחץ בשיניים. בהתחשב בעובדה ששבועיים לא הרכבתי סד ולאור זאת שבאופן קבוע אם אני לא מרכיבה חמישה ימים (!) אני כבר חשה בלחץ הדבר נראה לי חשוד. הגם שלו אותם ברזלים היו מיותרים, האורתודנט לא היה מתקין אותם מלכתחילה. חוששני שכעת, הסד לא ימלא את יעודו כראוי, האמנם? במקרה שלי אם איני מרכיבה את הסד כל כמה לילות נוצרים מרווחים לא אסתטיים בין השיניים - במיוחד הקדמיות והדבר מטריד אותי מטבע הדברים. אודה על המלצתך בנדון.

04/12/2014 | 17:43 | מאת: ד"ר אילן לוי

לתמי, מדבריך אני למד שנגרמה פגיעה לסד ומכאן גם שנפגעה יכולתו לקבע את השיניים. שובי אל הרופא ואם הוא מתקשה לתת פתרון שובי אל האורתודונט

מנהל פורום טיפולי שיניים