שבר/עששת

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

04/11/2014 | 22:23 | מאת: דינה

יש מצב שסתימה כואבת באיזור לאחר שנה וחצי או שזה לא הגיוני? זאת סתימה לבנה ואפילו קצת הצהיבה ולמעלה אף השחירה האם זה אומר משהו? ואיך אפשר לזהות בראייה אם יש חור באמת? או שהכאב בא ממשהו אחר?

05/11/2014 | 10:01 | מאת: ד"ר אילן לוי

לדינה, אם מדובר ברגישות קלה ניתן לתת לשן טיפול נגד רגישות. לפעמים זה מצליח. אם מדובר בכאב יש בשלב ראשון להחליף את הסתימה ואולי גם יהיה צורך בטיפול שורש. לפני הכל יש לוודא שהשן הכואבת היא אכן השן שטופלה ולא שן שכנה. לגבי ההצהבה וההשחרה - אין קשר לכאב. ליטוש קל יפתור את הבעיה

06/11/2014 | 18:35 | מאת: דינה

שעשיתי נגיעה קצת יותר חזקה עם משהו קצת יותר קשה ממברשת ממש כאב והקפיץ מה שלא עשה בשיניים אחרות האם זה אומר שיש עששת או שבר?

08/11/2014 | 18:13 | מאת: דינה

קרה משהו שלא היה בימים הקודמים : פתאום מדי פעם יש כאב ללא גירוי ממקור כלשהו , ברור שבשטיפת השיניים ובמגע יותר חזק זה יותר כואב אבל זה לא היה בימים הקודמים מה זה אומר שיותר הגיוני שזה עששת או שבר יותר גדולים כבר והאם לעששת לא צריך להיות רגישות גם בזמן אכילה ו/או שתייה כי כרגע אין לי את זה?

מנהל פורום טיפולי שיניים