סדק בשורש

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

28/09/2014 | 07:44 | מאת: אבי

לפניי כחודשיים עברתי טיפול שורש בשן 36.37 כולל מבנה וכתרים{משותף לשניי השיניים} לאורך כל הזמן התלוננתי על רגישות בשן 36 ולפני שבוע הגעתי לרופא.יש לי דלקת {לקחתי אנטיביוטיקה}הוא אמר שיש סדק בשורש למרות שבצילום לא רואים וצריך לעקור.האם זה הכרחי ?אוליי לחכות עוד קצת? האם יש דרך אחרת לבדוק אם יש סדק?אם לעקור אצטרך לעשות שתל.האם שן 37 לא תזדעזע מהעקירה? לתשובתכם אודה

29/09/2014 | 10:26 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאבי, סדק בשורש נגרם לעיתים לאחר טיפול שורש. עפי"ר לא ניתן לראותו בצילום והאבחנה אכן נקבעת לפי כאבים או דלקת שמתפתחת במקום. במקרה זה הטיפול הוא עקירה. אם מדובר ברגישות ולא בכאב ממש ניתן לנסות להמתין עם העקירה. אם קיימת דלקת ההמתנה מיותרת. לאחר העקירה יש להשלים את השן עם שתל. השן השכנה לא אמורה להיפגע מהטיפול. לגבי השאלה על דרך אחרת - קיימת אפשרות לטיפול המכונה אכספלורציה - מבצעים פתיחה של החניכיים מהצד ומבררים מה הסיבה לדלקת ואם אכן מדובר בסדק בשורש.

מנהל פורום טיפולי שיניים