סדק ושתל

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

19/09/2014 | 03:15 | מאת: ספיר

עשוסדקיו לי כל הטיפולים של חידוש טיפול שורש, מבנה ,כתר זמני והארכת כותרת ואת הניתוח האחרון לפני 3 חודשים והתחילו לי שוב כאבים בשן הנל . הרופאה עשתה צילום לא ראתה ואמרה שכנראה שיש סדק אבל נתנה לי אנטביוטיקה ואמרה שנחכה איזה שבועיים ונחליט השאלה היא האם באמת בצילום במרפאה לא תמיד רואים אם יש סדק או לא ואיך ניתן לאבחן בטוח ויש באמת סיכוי לסדק אחרי זמן מועט לפני השיקום הסופי והאם יש תופעות שמצביעות על סדק והאם אם יעקרו צריך שוב כמו בדלקת להמתין לשתל כמה חודשים מהעקירה?

23/09/2014 | 20:34 | מאת: ד"ר אילן לוי

לספיר, סדק בשורש קשה לעיתים לאבחון ואף בצילום רנטגן אינו נראה. אם אחרי כל הטיפול שהשן עברה יש עדין כאבים בהחלט יתכן שמדובר בסדק. במקרה זה הפתרון הוא עקירה. בד"כ יש צורך להמתין 3 חודשים לפני ההשתלה

מנהל פורום טיפולי שיניים