סתימות ועקירת שן כלואה

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

09/09/2014 | 14:27 | מאת: אמיל

הלכתי לרופא שיניים אתמול לאחר שכחמש שנים לא הייתי אצל רופא שיניים. אני כבר יודע כמה שנים לגבי שן בינה שגודלת עקום בלסת התחתונה אבל בחרתי לא לעשות עם זה כלום כי היא לא מציקה לי כמעט בכלל בשנים האחרונות. בבדיקה אצל הרופא הוא המליץ לי לעקור את השן כמו הרופא שאצלו צילמתי בפעם הראשונה והסכמתי ואז כשהוא בדק לי את שאר השיניים הוא אמר שצריך להחליף או לסדר מחדש את הסתימות הקיימות (יש לי שניים בשיניים טוחנות למטה) והוא מצא חור קטן בשן עליונה. השאלה שלי היא, האם כדאי לי לעבור את הסתימות? אני לא מרגיש איתן שום בעיה קריטית, רק מידי פעם כשאני לועס מסטיק אז יש הרגשה מוזרה כאילו השן ממש מתחממת לרגע אבל זה ממש לשניה וזה נותן לי סימן לזרוק את המסטיק. זה הכל אין לי כאבים בשום מקום בפה כולל בשן בינה.

09/09/2014 | 19:50 | מאת: ד"ר אילן לוי

לאמיל, הסיבה להחלפת סתימה צריכה להיות התפתחות של עששת (חור חדש) בשולי הסתימה. עפי"ר אם אין עששת אין צורך להחליף. אם אתה לא בטוח כדאי לפנות לחוו"ד נוספת

09/09/2014 | 21:06 | מאת: אמיל

נניח ואני מחליף סתימה וזה קורה שוב ושוב ושוב, זה יכול לגרום לטיפול יותר רציני? כמו טיפול שורש? תודה רבה!

מנהל פורום טיפולי שיניים