חוששת-מה לעשות עכשיו?

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

18/08/2014 | 12:22 | מאת: מיכל

עשו לי סתימת אמלגם בשן בינה תחתונה אחורית.נאמר לי כי מפני שהסתימה עמוקה עדיף לעשות סתימה שחורה ולא לבנה. לאחר מכן קראתי שזוהי סתימה רעילה המפרישה אדי כספית בפה ונספג בגוף. האם כדאי לי לעקור את השן?או לחילופין להחליף לסתימה לבנה? למרות שקראתי גם שהחלפת הסתימה משחררת את הכספית וזה עוד יותר מסוכןמ מה לעשות? אני ממש חוששת.

19/08/2014 | 12:09 | מאת: ד"ר אילן לוי

למיכל, האמלגם, החומר המתכתי המשמש לסתימות, מצוי בשימוש כבר 80 שנה. החומר מכיל מתכות כמו כסף וכספית שאמורות להיות רעילות לגוף. בפועל לא ידוע על נזקים שאכן נגרמו. גם היום יש בעולם מליוני אנשים עם סתימות אמלגם בפה ומבלי שנגרם להם שום נזק מכך.

מנהל פורום טיפולי שיניים