מפגע עלום בשיניים

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

18/03/2004 | 19:10 | מאת: יואב29

אני גבר בן 29 בחודשים האחרונים אני סובל מתופעה שלא יחסתי לה חשיבות בדיעבד- אחת מהשיניים הקדמיות תחתונות (השנייה מהאמצע?) הולכת ונסדקת בחלקה העליון וכן כתמים חומים החלו להופיע באיזור המתפורר. עד כה הייתי משוכנע כי מדובר באבנית שלא טופלה וכדומה, ואולם השיננית הפתיעה אותי בטענה כי מדובר בפגם בשיניים שדומה לזה של מעשנים כבדים (אני אגב אינני מעשן). עד כמה שהבנתי אין מדובר בחור או בעששת רגילה. במבט נוסף בשיני אני שם לב שהתופעה החלה בימים אלה להופיע בשיניים קדמיות תחתונות נוספות בחלקם העליון(סדקים קטנטנים וניצנים של התפוררות מינורית) כמו כן ניתן להבחין בתופעה ברורה נוספת- בשיניים הקדמיות שלי: החלק העליון נראה כשקוף וחלול ביחס לחלק התחתון שנראה לבן. מה עלולה להיות הסיבה? האם אחת הסיבות שתתכן היא מחסור ויטמנים- ואם כן אילו מהם? מה הייתם ממליצים לעשות? תודה מראש

19/03/2004 | 20:56 | מאת: ד"ר שאול לין

אני ממליץ להבדק ע"י רופא שיניים שלך אולי הגורם הוא שחיקת שיניים אשר גורמת לסדקים או שאתה נעשתה מודע לכך והדבר היה קיים לפניכן, בכל מקרה פנה לרופא השיניים שלך.

מנהל פורום טיפולי שיניים