טיפול שורש - חששות ושאלות

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים

22/04/2017 | 13:44 | מאת: דור

שלום רב, אני בן 29. בשן מספר 15 או 16 איני זוכר, התפתחה לי עששת משנית מתחת לסתימה, ולאחר צילומים הוסבר לי שאני צריך לעבור טיפול שורש, על השן יורכב כתר מחרסינה זירקונית. האם דינה של שן שעברה טיפול שורש היא בסופו של דבר ליפול או להירקב? האם יש להיזהר בזמן לעיסה? האם שמלבישים כתר על השן זה לא ייראה כמו שן שלי?

22/04/2017 | 20:37 | מאת: נועה ברר

שיניים שעוברות טיפולי שורש הופכות להיות פחות חזקות ועמידות בפני שברים לכן, על שיניים אלו שמים כתרים שיגנו עליהם. מרגע שהודבק הכתר ניתן לאכול כרגיל. עד שמבצעים את הכתר רצוי להיזהר מאכילה של דברים קשים כמו פיצוחים, לחם קשה מדי וכו'. אחד מהשלבים של ביצוע הכתר הוא בחירת צבע שמתאים לשיניים הסמוכות ולכן, כתרים נראים לרוב כמו השיניים הטבעיות.

מנהל פורום טיפולי שיניים