דיקור סיני עבור בעיות שינה
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום רב, אני סובלת זמן רב מאוד מנדודי שינה (כתוצאה מגרימת עייפות יתר לעצמי -סתם היסחפויות עד לשעות מאוחרות בלילה- בילויים/ דיבורים בטלפון- פטפטנות יתרה/ מוסיקה שלא יוצאת לי מהראש וכדו'-) כל מיני דברים שמובילים לי לנדודי שינה בלילה וגורמים לי להרגשת מחסור נוראי בשינה - שכאשר הם מתחילים לי - אני במשך שבוע יכולה להמשיך לצבור חוסר שינה מספקת בלילה באופן נוראי עד שאפסיק זאת באמצעות טיפול בזה עם כדור שינה (להרגעה -כמו ואבן). ואז רק אוכל לחזור שוב לשינה נורמאלית מספקת. בקופת חולים כללית, במחלקה לטיפולים אלטרנטיביים המליצו לי שכדי לחזור ל"איזון" , הטיפול היעיל ביותר עבורי יהיה דיקור סיני שנעשה במחטים על הזרוע. כל טיפול כזה הוא במשך 20 דקות והסדרה כולה עורכת בדיוק כ-10 מפגשים- כל מפגש- פעם אחת בשבוע. האם זה כדאי לי , או או שכדאי לי יותר ללכת על טיפול כמו הומאופטיה (שנועד בסופו של דבר להפסיק לי פטפטנות מחשבתית?)
שלום מיכל הגורמים לאינסומניה/בעיות שינה לפי הרפואה הסינית: 1. עומס יתר ודאגנות רבה: עודף מחשבות ודאגות ולעיתים עיסוק אובססיבי בעבודה לחוצה או במחשבות מטרידות עלולים להחליש את אנרגיית הטחול בגוף, כמו גם את אנרגיית הריאות והלב. החלשת אנרגיית הטחול, עלולה להשפיע על הפרעה בייצור הדם הגוף, בעייה שתשפיע על כל הגוף, אך בעיקר על הלב. החלשות אנרגיית הלב עלולה להשפיע לרעה על הנפש ע"פ הרפואה הסינית. במקרה זה נראה בדר"כ חולה עם קושי להרדם אך לאחר מכן השינה תהיה טובה בדר"כ פרט לאי שקט. יתכן שיסבול מירידה בזיכרון ובריכוז תיאבון ירוד, פלפיטציות (תחושה של דפיקות לב) ועייפות. 2. עבודה מרובה: שעות עבודה רבות ללא מנוחה , עבודה תחת לחץ נפשי ו/או פיזי רב לזמן ארוך ועבודה שדורשת ריכוז רב לשעות ארוכות, (מצב המתאפיין בדר"כ גם בתזונה שאינה סדירה - "כי אין זמן לאכול"), עלולה לפגוע באנרגיית ה"יין" של הכליות, החיונית כל כך לתפקוד תקין והחסרה בדר"כ בגילאים מבוגרים. כליות החסרות ב "יין" יתקשו להזין את אנרגיית ה "יין" של הלב ויגרם חוסר איזון בפעילות שני איברים אלו. חוסר האיזון עלול לגרום לפגיעה באחד מהצירים המשמעותיים על פי הרפואה הסינית, ציר מים אש, יגרם חוסר הרמוניה בגוף והאינסומניה תלך ותחריף. במקרה זה התלונה בדר"כ תהיה על קימה מוקדמת וכן קושי להרדם המלווה בהתעוררויות רבות במהלך הלילה. פרט לכך יתכנו אי שקט, הזעות לילה, יובש בפה ובגרון, כאבי גב ופלפיטציות. 3. תזונה לקויה: אכילת כמויות רבות מדי, צריכה מוגזמת של מזונות בעלי אנרגיה חמה על פי הרפואה הסינית (מזון חריף, בשר בקר, תבלון יתר) וצריכת מזון שמן ומטוגן, עלולים לפגוע באנרגיית הקיבה שעלולה להביא גם היא לפגיעה וערפול התודעה. כאשר התודעה אינה מאוזנת, ומעוגנת כהלכה מתקשה האדם לישון. המתלונן יסבול במקרה זה בדר"כ מקושי להרדם ומשינה לא שקטה המלווה בחלומות לא נעימים. תתכן מלאות ומועקה בחזה, תחושת כובד, סחרחורות, בחילות, תאבון ירוד וייתכן טעם מעט דביק בפה המלווה בריח לא נעים מהפה. 4. כעס: אדם שנוטה לכעוס לאורך זמן, יתכן ותפגע אנרגיית הכבד שלו. אם תפגע אנרגית ה-"יין" של הכבד, נראה אדם שמתעורר הרבה בלילה, נוטה לחלימה מרובה, לעיתים מדבר או אף מתהלך מתוך שינה. הטיפול ברפואה הסינית בבעיות שינה כולל בתוכו דיקור,צמחי מרפא,צ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה . קרוב לשליש מחיי כל אחד מאיתנו עובר עלינו בשינה. מעבר לחשיבות הרבה שיש לשינה עבור התפקוד היומיומי, עלינו להביא את עצמינו לכך שנוכל ליהנות מהשינה, שנוכל לתת לגוף ולנפש את המנוחה לה הם זקוקים וכדי שנאפשר לתמציות החיים להתחדש. מאחל בריאות טל
אני עצמי מאמין גדול בתרגילי נשימה ותרגילי הרפיה כמו טאי צ'י לבעיות כאלה. לאחרונה התחלתי טאי צ'י ואני יכול להגיד שהשינה שלי השתפרה באופן ניכר מהשעור הראשון (אמנם לא מסיבה זו התחלתי בתרגול)