קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

07/12/2015 | 20:28 | מאת: אייל

שלום רב. אני מתחיל ללמוד פעמיים בשבוע, קשה לי מאוד לשבת ולהתרכז בכיתה (הפרעת קשב והיפראקטיביות). אני כמובן לא מעוניין להתחיל עם ריטלין. אני מחפש משהו שיתן לי את ”ההרגשה” שהכי קרובה לריטלין. הכוונה למשהו שימקד אותי מצד אחד, וגם שתהיה השפעה מעוררת מצד שני. קניתי אנרג`י מאקה וגוארנה. (הבנתי כבר שגוארנה לא כל כך רלוונטי לזה) אני צריך ש ”ההשפעה” תהיה ל 5 שעות. קיימים כל כך הרבה מוצרים, תמציות. ג'ינסנג סיבירי, רוזמרין, ספלילה, פשתה שרועה, שוש קירח וכ'ו... על מה אתם יכולים להמליץ לי שיתן לי את ההרגשה וההשפעה שאני מחפש? יש לציין שיותר חשוב הקשב והריכוז, על ההיפראקטיביות אני עוד יכול "להתגבר". האם אתה ממליץ על משהו אחר?

09/12/2015 | 12:21 | מאת: טל בלו

שלום אייל ישנם בעולם הרבה שיטות שיוכלו לענות על האתגר שבטיפול בהפרעת קשב וריכוז מה שחשוב ואף הכרחי הוא לבדוק את שורש הבעייה. צריך לבדוק קיומם של סימפטומים גופנים:איך ישן?מערכת עיכול,ליחה בגוף וכו' הרפואה הסינית רואה הפרעות קשב וריכוז כמצב של חום פנימי בתוך הגוף ,רוח פנימית וליחה.רוב הרופאים בסין וזו גם דעתי האישית שוללים את השימוש ברטאלין כמזור והנושא נמצא בדיון גם במערב. הטיפול ברפואה סינית מורכב מדיקור,צמחי מרפא ,תזונה, צ'י קונג-תרגילי נשימה ותנועה. בברכת רפואה שלמה והצלחה בלימודים טל

מנהל פורום רפואה משלימה