אנדמטריוזיס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

28/03/2015 | 20:24 | מאת: ענת

שלום טל, מאובחנת מזה שבע שנים באנדמטריוזיס. עברתי שני ניתוחים בהם ניצפו הידבקויות קשות מאוד. לעיתים פוקדים אותי כאבי אגן נוראיים. השאלה שלי היא, האם הרפואה המשלימה יכולה להציע טיפול אחר למחלה?

13/04/2015 | 09:05 | מאת: טל בלו

שלום ענת אנדומטריוזיס שייך לקבוצה של פתלוגיות שברפואה הסינית מאובחנות כתקיעה שלך דם. הסינים אומרים שנשים עוסקות בדם=בחומר, וגברים בצ'י-אנרגיה. כאשר הדם לא זורם בצורה חופשית ונקיה נראה גושים בווסת,דם וסת כהה, כאב בזמן הוסת או בביוץ ועוד. הטיפול ברפואה סינית באנדומטריוזיס הוא להניע דם תוך כדי התיחסות למקור : תקיעה של דם היכולה לנבוע מתוך עולם הרגשות, קור פנימי, חסר דם או מהלכים כירורגים וכן כהצטברות של ליחה במחמם התחתון. ברפואה הסינית אומרים שבריאות זה זרימה חופשית של צ'י ודם במסלולים. דיקור, צמחים תזונה וצ'י קונג הם הכלים שיאפשרו לנו לווסת את זרימת האנרגיה בצורה תקינה במחמם התחתון ולהביא לפתירת הבעייה. הטיפול לרוב יעיל מאוד וההטבה בכאב מתרחשת תוך מס' קטן של מחזורים. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה