כבד שומני

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

05/03/2014 | 20:41 | מאת: מיקי

שלום בן 38 סובל מכבד שומני, אנזימי כבד מעט מוגברים, טריגלצרדים בדר"כ בנורמה ,מתקשה בהורדה במשקל. רציתי לשאול האם ישנם תוספי מזון שיכולים להועיל לכבד, ו/או לנקות אותו? האם תה צמחים של גדילן ושן הארי יעיל? קראתי לאחרונה על מוצר עם כורכומין (ביו כורכומין פלוס של ברא למשל) שטוענים שמנקה את הכבד משומנים? וברמה עקרונית, האם תוספים מסוג זה לפחות בבחינת "אם לא יועיל, לא יזיק"? תודה

13/03/2014 | 10:52 | מאת: טל בלו

שלום מיקי כאשר יש שומנים בדם, כולסטרול או כבד שומני יש לבחון 3 סיבות עקריות: 1-אכילת מזון עתיר בשומן,מטוגן 2-חוסר איזון הורמונלי 3-גורמים תורשתיים /גנטיים. הרפואה הסינית מזהה מצב זה של עליה בערכי כולסטרול כחוסר איזון בכבד ובכיס המרה וחולשה של הקיבה והטחול. הקיבה והטחול -ברפואה הסינית תפקידם עיכול המזון והפיכתו לצ'י/אנרגיה. כאשר המזון שאני אוכל שומני ומאיכות ירודה הגוף ייצר ליחה. תפקידם של הכבד וכיס המרה -להזרים בצורה חופשית את הצ'י. כאשר יש ליחה תפקוד זה נפגע. ברפואה הסינית הטיפול יהיה באמצעות מתן צמחי רפואה סינים ודיקור על מנת לחזק את יכולת עיכול המזון ,הפיכתו לאנרגיה ותמיכה בכבד ובכיס המרה . כורכום הוא תבלין יעיל לאזן רמות כולסטרול.אין צורך ביותר מפעם ביום. דבר נוסף-צריכה יומית של שיבולת שועל-קוואקר הוכחה כמורידה של ערכי כולסטרול . פעילות גופנית מדודה של שכה 3 פעמים בשבוע יכולה גם היא לסייע. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה