מחפש טיפול אחר להתקפי אי שקט

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

02/02/2010 | 20:26 | מאת: בן 28

שלום, אני מטופל בזיפרקסה 5 מיליגרם בגלל התקפי אי שקט שמלווים ברעידה של הגוף, כאילו קר נורא והרגשת חוסר אונים על סף התעלפות. ( אני מאובחן כחולה סכיזופרניה ) זה כל מה שמציק לי במחלה, נכון אני מאובחן כסכיזופרן אבל ללא הכדורים אני מרגיש טוב מאוד מבחינה נפשית ורק התקפי האי שקט מפריעים לי והשאלה שלי היא האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי עם התקפי האי שקט וגם להפסיק את הכדורים ( קשה להפסיק כדורים פסיכיאטרים ) ולהרגיש טוב, אני רוצה להפסיק עם הכדורים הפסיכיאטרים, תודה.

09/02/2010 | 21:41 | מאת: טל בלו

שלום אמר הבעל שם טוב: "ובאשר למבנה הנפש? לנפש אין מבנה לנפש יש רק תהליכים" ברפואה מערבית ישנו תהליך שהרבה פעמים נראה כמו דו קרב בין הרופא למחלה. הרופא כנד הצרבת,כאב הראש,המעי הרגיז או החרדה.האדם המטופל לרוב נשכח בצד. ברפואה סינית ובכלל ברפואה משלימה התהליך הינו דו שיח בין המטפל לאדם המטופל. המחלה נשארת לה קצת בצד,האדם יצר את המחלה ועל ידי חזרה לאיזון בעיתו תיפתר מעצמה. יש טיפול לאדם החרד או לאדם לא מרוכז או לאדם המפחד. אין טיפול לחרדה. אי שקט-זה מצב בו האדם מרגיש את האדמה תחתיו לא יציבה כבדרך כלל. דברים שפעם עברו בקלות ,נסחבים היום כמסע קשה. איכשהו, הרעיון המרכזי בטיפול באנשים הוא למצוא את שורש הבעייה. להאיר את אותו שבר נסתר שגורם להם להיות חולים, לפענח אותו בעיניים סיניות, ואז לבדוק היכן ובה אני מטפל. רוב מה שתיארת מצביע ברפואה סינית על "אדמה" לא מאוזנת. אדמה לא יציבה המקשה התמודדות עם היום יום. אדמה היא תנועת המרכז. זהו המימד של האדם המתבונן בתופעות הטבע. האדמה נמצאת במוקד כל הזמנים והכיוונים והיא מעידה על כל תהליכי האיזון וההפרעות של ארבעת התנועות בהיקף המעגל.זוהי ה"קרקע" או הבסיס של האדם. ההמלצה הטיפולית היא ללכת לטיפול. טיפול שיברר את הנושאים שעומדים על סדר היום, טיפול שיגדיר את התפקידים, החסדים, הרצונות והחזון שיש לאדם צעיר ,שפתאום דברים התחילו להשתבש לו. ברפואה הסינית הטיפול משלב דיקור, צמחי מרפא, תנועה-צ'י קונג ושיחה. רפואה שלמה טל

10/02/2010 | 17:36 | מאת: בן 28

מנהל פורום רפואה משלימה