הקלה מתופעות לוואי של סטרואידים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

25/01/2010 | 11:36 | מאת: ורד

שלום אני לוקחת פרדניזון 40 מ"ג במשך כשבוע בגלל דלקת והצטברות נוזלים בריאה לאחר ניתוח אתמול הרגשתי שאני מתפוצצת מרוב עצבים, היה לי לחץ בראש ולא ידעתי מה לעשות עם המתח והעצבים, הרגשתי ממש לא טוב האם יש משהו להקל על התופעה הזאת? אודה לתשובה מהירה לפני שאני מתפוצצת. ורד

25/01/2010 | 17:38 | מאת: ד"ר יוסף רחמים

ורד שלום, ממליץ לך לקחת טוש ירוק על בסיס מים ולצבוע על איזור גבעת האגודל בחלק הפנימי של היד . באם לא יפעל או יתתן לתחושת פעילות יתר תנקי את המקום ותצבעי עם צבע אדום. דלקת בריאה ניתן לטפל ברפואה משלימה לאחר בחינת צילום הרנטגן. בזמן לחץ בראש תבצעי עיסוי בצידי האגודל ביד ימין בחלק המרכזי בבמרכז. לחץ ועצבים תפרקי על ידי עיסוי אצבעות : מורה , אמה , קמיצה וזרת העיסוי יתבצע בצורת ספילה עם כף היד הנגדית . יש לבצע פעילות זו מספר פעמיים בכל אצבע ובכל יד . רפואה שלימה ואחלמה מהירה, ד"ר יוסף רחמים מטפל הוליסטי

26/01/2010 | 11:17 | מאת: טל בלו

שלום ורד על פי הרפואה הסינית כאבי ראש, לחץ ומתח מאופינים כהיתקעות וקפיאה של הצ'י / אנרגיה בגוף. היתקעות זו יכולה לנבוע מ: 1) רוח ("סינדרום BI נודד"): כאב שעובר מאיזור אחד למשנהו. 2) קור ("סינדרום כאב"): כאב חזק ממוקד וחד. הכאב מוחרף בחשיפה לקור ומוטב בחום. 3) לחות ("סינדרום קבוע"): הכאב מאופיין בכך שאינו זז, קבוע במקום אחד. התחושה הכללית עלולה להיות תחושת כבדות של הגוף והגפים, אפשרות לבצקות ולעיתים אף חשיבה לא צלולה. 4) חום: עיניים אדומות, העור יהיה חם, אדום ונפוח. הכאב עלול להחמיר במגע. טיפול על פי הרפואה הסינית מצב זה: הטיפול על פי הרפואה הסינית הנו מורכב וכולל אלמנטים כגון: דיקור, צמחי מרפא, שינוי תזונתי, טיפול מגע (שיאצו, טווינה), טיפול בקור או בחום, תנועה-צ'י קונג. רפואה שלמה טל

מנהל פורום רפואה משלימה