האם תוצאת mchc אינדיקציה ל-INR

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

22/02/2014 | 08:54 | מאת: עמית

אמא שלי קשישה בת 80 סובלת מפירפור פרוזדורים כרוני ומלחץ דם. נותלת קומדיו, קרוודילול, טריטרקס, אקפרס. בתוצאות בדיקות הדם הערך של Mchc הוא 31, על פי הרישומים בניירת הבדיקה, זהו ערך נמוך מעת מהנורמה. מצד שני איני ראה בטופס התוצאות תוצאות INR , האם תוצאות MCHC הן אינדיקציה לערך INR , אם כן לאיזה ערך בINR שווה תוצאת 31 mchc. חש צורך לציין שהרעיון של האפשרות הפנטסטית של הצגת שאלה למומחה מרשימה אותי כל פעם מחדש מבורכת ומרשימה ביותר.

שלום. אין קשר בין השניים. MCHC בודקת ריכוז המוגלובין בכדורית אדומה . ירידה יכולה להעיד על חוסר ברזל. INR בודקת קרישה ובנוטלי קומדין צריכה להיות בטווח מסוים שמתאים לבעיה ולגיל , לפי הוראות הרופא. לבריאות.

מנהל פורום רפואת משפחה