שאלה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

06/02/2014 | 22:34 | מאת: אני

שלום רב, אני שואלת שאלה עבור סבי .בן 76 . עבר לפני שנתיים אירוע לב מטופל בתרופות ( תרופה לכולסטרול , ללחץ דם , ואספרין )לצינתור שעבר , כמו כן הותקנו 2 סטנדים . אדם רזה והיה פעי מאוד במשך השנים בצעירותו .סובל מגאוט , כאשר ישנו התקף הוא נוטל תרופה בשם קולצסין תפקודי כליות קצת חלשים , אבל עדיין לא מטופל תרופתית לכליות . הוא מרגיש מאוד חלש ועייף , יש לו חוסר רב של ויטימנים וברזל , הרופא המטפל לא ממליץ לקחת שוב ויטמין על מנת לא לפגוע בכליות .השאלה היא מה ניתן לתת לאדם בגיל כזה ובמצב בריאותי שכזה תוספי מזוןויטמנים שלא יזיקו לו ? האם יש דרך לחזק אותו בתרופות שמותרות לחולי לב וכליות ?

שלום, כמובן שיש מקום לשפר את מצבו התזונתי: אפשר לבקש יעוץ דיאטני, ולתת לו תחליפי מזון עשירים כגון אנשור. לא הבנתי למה אי אפשר לתת לו תוספת ויטמינים אם אכן חסר לו- זה לא אמור להזיק לכליות במינון הנכון! ויש לברר גם אם הוא מדוכא, ופשוט לא אוכל ואם השניים בסדר. לבריאות

מנהל פורום רפואת משפחה